BBR VT CONA CMI sustav naknadnog prednapinjanja unutar betonskog presjeka

CONA® CMI internal sustav naknadnog prednapinjanja unutar betonskog presjeka sa i bez direktne veze s betonom, koji ima europsko dopuštenje, međunarodno je najmodernija i najnaprednija PT tehnologija s više užadi, u rasponu od 1 do 73. Uobičajeno se koristi za mostove (kako za beton lijevan na gradilištu, tako i za predgotovljeni), skladišta za LNG/LPG, spremnike i silose, nuklearne elektrane i stadione.

CONA CMI BT
CONA CMI SP


CONA CMI natege također ispunjavaju zahtjeve AASHTO LRFD specifikacija za izgradnju mostova, uključujući primjenu u posebno agresivnom okolišu. CONA CMI može se izvesti na način da ga je moguće ponovno napeti, zamijeniti te upotrijebiti za kriogeniku, kao i za nuklearne primjene.

Konfiguracija usidrenja

Glavne sastavnice područja usidrenja CONA CMI sustava su klinovi, sidrena glava, element prijenosa sila i stožasti tuljak. Za prijenos sila na beton, CONA CMI BT (prijenosna ploča) može se koristiti za veličine natege od 2 do 61 užeta, a CONA CMI SP (kvadratna ploča) može se koristiti za 1 do 73 užeta. Sustav CONA CMI BT (prijenosna ploča) koristi napredni vlastiti prijenos sila u tri ravnine, koji omogućava vrlo male osne i rubne udaljenosti usidrenja, kao i primjenu pune sile naknadnog prednapinjanja pri vrlo niskoj snazi betona. CONA CMI SP (kvadratna ploča) je tradicionalniji sustav s prijenosom sile na beton u jednoj ravnini.

Nepomične spojnice, spojnice koje se mogu napeti i pomične spojnice

CONA CMI natege mogu biti spojene pomoću vlastite preklopne spojnice tipa K za natege u rasponu od 2 do 31 užeta (na zahtjev su dostupne veličine veće od navedenog) ili pomoću spojnog rukavca tipa H za 1 do 73 užeta. Oba tipa spojnice mogu se koristiti kao natezna/aktivna spojnica usidrenja (tip S) ili nepomična/pasivna spojnica usidrenja (tip F) na koju jedinica opterećenja prenosi silu, ili kao pokretna spojnica (tip B) koja se pomiče cijelom dužinom natege.

Fixed Coupler K
Fixed Coupler H
Movable Coupler BK
Movable Coupler BH

Zaštita od korozije

Snop užadi zatvoren je unutar valovite okrugle čelične ili BBR VT plastične cijevi. Za posebne se primjene, kao što su petlja-natege, mogu koristiti glatke okrugle čelične ili BBR VT plastične cijevi. Upotreba ravnog čelika ili BBR VT plastične cijevi također je moguća za manje veličine natega. Ispuna natega kod primjena s direktnom vezom s betonom provodi se pomoću BBR injekcijske smjese visokih performansi. Za primjene bez direktne veze s betonom, u cijev se može injektirati mast/vosak ili cirkulirajući suhi zrak. CONA CMI oprema za naknadno prednapinjanje može se ugraditi i kao potpuno električno izolirane natege, kako bi se pružila najviša moguća razina zaštite od korozije i mogućnost kontrole.

CONA CMI EIT (electrically isolated tendon)
BBR VT Plastic Duct (round or flat)

CONA CMI approvals

European Technical and additional approvals in different languages
See our Downloads page

CONA CMI CAD drawings



See our Downloads page

CONA CMX

The Ultimate Design Guide Volume 2: System Specifications
See our Downloads page