BBR VT CONA CMF sustav naknadnog prednapinjanja s ravnim usidrenjem

CONA® CMF sustav naknadnog prednapinjanja (s ili bez direktne veze s betonom) s europskim dopuštenjem predstavlja tehnologiju višestruke užadi za primjenu uz naknadno prednapinjanje unutar betonskog presjeka, kad se sidrenje mora izvesti u vrlo tankim betonskim presjecima, kao što su ploče. Standardna veličina natega u rasponu je od 2 do 4 užeta. Tipične primjene uključuju parkirališta, stambene zgrade, poslovne prostore, trgovačke centre i distribucijska skladišta.

CONA CMF
Coupler H


CONA CMF natege također se koriste za viseće ploče kod bolnica i stadiona, kao i za podne ploče za objekte terminala, hangare i sportske objekte ili kolnike mosta. Članovi BBR grupe nude projektiranje konstrukcija od PT ploča i posjeduju opsežno inženjersko znanje iza kojega stoji mnogogodišnje iskustvo, a kako bi se postigla najveća moguća korist za sve strane koje sudjeluju u procesu izgradnje.

Konfiguracija usidrenja

Glavne sastavnice područja usidrenja CONA CMF sustava su klinovi, sidrena glava, element prijenosa sila i tuljak. Za prijenos sila na beton koristi se CONA CMF BT (prijenosna ploča) koji koristi napredni vlastiti prijenos sila u tri ravnine posebno razvijen za usidrenje u tankim poprečnim presjecima. Time su omogućene vrlo male osne i rubne udaljenosti usidrenja, kao i primjena pune sile naknadnog prednapinjanja pri vrlo niskoj snazi betona.

Nepomične spojnice i spojnice koje se mogu nategnuti

CONA CMF natege mogu se spojiti korištenjem vlastitih spojnih rukavaca tipa H. Spojnica može predstavljati nateznu/aktivnu spojnicu usidrenja (tip S) ili nepomičnu/pasivnu spojnicu usidrenja (tip F) na koju jedinica opterećenja prenosi silu, ili kao pokretna spojnica (tip B) koja se pomiče cijelom dužinom natege.

Zaštita od korozije

Snop užadi zatvoren je unutar valovite BBR VT okrugle ili ravne plastične ili čelične cijevi, pri čemu se koristi ili čelični ili plastični materijal. Za posebne se primjene, kao što su petlja-natege, mogu koristiti glatke okrugle čelične ili plastične cijevi. Ispuna natega kod primjena s direktnom vezom s betonom provodi se pomoću BBR injekcijske mase visokih performansi. Za primjene bez direktne veze s betonom, u cijev se može injektirati mast/vosak ili cirkulirajući suhi zrak.

Conduit plastique BBR VT (rond/sphérique)
Conduit plastique BBR VT (plat)

Zabetonirana i nedostupna sidra unutar betonskog presjeka

Prijenos opterećenja postiže se lokalnom deformacijom užadi i povezivanjem s betonom. Članovi BBR mreže nude raznolika rješenja, kao što su sidra u obliku lukovice ili petlje i valovita i klinasta usidrenja koja su u potpunosti sukladna s propisima koji se primjenjuju na mjestu korištenja.

CONA CMF approvals

European Technical Approvals in different languages

See our Downloads page

CONA CMF CAD drawings



See our Downloads page

CONA CMX

The Ultimate Design Guide Volume 2: System Specifications
See our Downloads page