BBR VT CONA CMM sustav naknadnog prednapinjanja s jednim užetom unutar betonskog presjeka

CONA® CMM sustav naknadnog prednapinjanja s europskim dopuštenjem je sustav unutar betonskog presjeka s jednim užetom za primjenu sa ili bez direktne veze s betonom. Sustav se tipično koristi za viseće ploče parkirališta, stambenih zgrada, poslovnih prostora, trgovačkih centara i distribucijskih skladišta.

CONA CMM Single
Coupler H
Greased & sheathed monostrand and cement grouted plastic duct


CONA CMM single sustav s jednim užetom također se koristi kod bolnica, hotela, sportskih objekata i kolnika mostova. Članovi BBR grupe nude projektiranje konstrukcija od PT ploča i posjeduju opsežno inženjersko znanje kako bi se postigla najveća moguća korist za sve strane koje sudjeluju u procesu izgradnje.

Konfiguracija usidrenja

Glavne sastavnice područja usidrenja CONA CMM single sustava su klin, monolitsko usidrenje i pojedinačna prijelazna cijev. Usidrenje užeta i prijenos sila na beton izvode se unutar iste jedinice, čime se omogućava visoka ekonomičnost, male osne i rubne udaljenosti usidrenja, kao i primjena pune sile naknadnog prednapinjanja pri vrlo niskoj snazi betona.

Nepomične spojnice i spojnice koje se mogu nategnuti

CONA CMM single natege mogu se spojiti korištenjem vlastitih spojnih rukavaca tipa H, dok spojnica može predstavljati nateznu/aktivnu spojnicu usidrenja (tip S) ili nepomičnu/pasivnu spojnicu usidrenja (tip F) u prvoj fazi izgradnje.

BBR VT Plastic Duct (flat) 38 x 22mm

Zaštita od korozije

Za primjenu CONA CMM sustava s jednim užetom bez direktne veze s betonom, na pojedinačnu užad se nanosi mast/vosak te se u tvornici pojedinačno oblažu neprekidno ekstrudiranom HDPE oblogom. Kod primjena s direktnom vezom s betonom, pojedinačno se uže zatvara unutar valovitih okruglih plastičnih ili čeličnih cijevi te se ispunjava BBR injekcijskom smjesom visoke performanse.

CONA CMM approvals

European Technical and additional approvals in different languages

See our Downloads page

CONA CMM CAD drawings



See our Downloads page

CONA CMX

The Ultimate Design Guide Volume 2: System Specifications
See our Downloads page