BBR VT CONA CMM sustav naknadnog prednapinjanja s dva ili četiri užeta

CONA® CMM sustav naknadnog prednapinjanja s dva ili četiri užeta s europskim dopuštenjem je sustav za primjenu pojedinačnog užeta unutar betonskog presjeka bez direktne veze s betonom. Standardne natege imaju konfiguraciju od 2 ili 4 užeta. Tipične primjene uključuju viseće ploče za bilo koju građevinsku konstrukciju, podne ploče, ali i posebne primjene kao što su pogoni za obradu otpadnih voda i silosi.

CONA CMM Two/Four
Coupler H
Greased & sheathed monostrand


Članovi BBR mreže nude projektiranje konstrukcija od PT ploča i posjeduju opsežno inženjersko znanje kako bi se postigla najveća moguća korist za sve strane koje sudjeluju u procesu izgradnje.

Konfiguracija usidrenja

Glavne sastavnice područja usidrenja CONA CMM sustava su klin, monolitsko usidrenje i pojedinačne prijelazne cijevi. Usidrenje užeta i prijenos sila na beton izvode se unutar iste jedinice, čime se omogućava visoka ekonomičnost, male osne i rubne udaljenosti usidrenja, kao i primjena pune sile naknadnog prednapinjanja pri vrlo niskoj snazi betona.

Nepomične spojnice i spojnice koje se mogu nategnuti

CONA CMM natege s četiri užeta mogu se spojiti koristeći se vlastitim spojnim rukavcima tipa H, dok spojnica može predstavljati nateznu/aktivnu spojnicu usidrenja (tip S) ili nepomičnu/pasivnu spojnicu usidrenja (tip F) u prvoj fazi izgradnje.

Zaštita od korozije

Za primjenu CONA CMM sustava s dva ili četiri užeta, na pojedinačnu užad se nanosi mast/vosak te se u tvornici pojedinačno oblažu neprekidno ekstrudiranom HDPE oblogom.

CONA CMM approvals

European Technical and additional approvals in different languages

See our Downloads page

CONA CMM CAD drawings



See our Downloads page

CONA CMX

The Ultimate Design Guide Volume 2: System Specifications
See our Downloads page