Djelatnost i povijest

Strojarska Towers (Croatia) by BBR Network Member BBR Adria

Djelatnost

BBR je sveobuhvatna organizacija, nudimo projektiranje, inženjering i izvođenje. Projektiranje uključuje savjetovanje od preliminarne faze do razrađenog izvedbenog projekta za izvođenje ploča koje zadovoljavaju zadana svojstva i trajnost, uz znatne uštede u svim aspektima.

Uz tehničku suradnju, nudimo visoku kvalitetu usluge. Godine iskustva uložene u sudjelovanje na projektiranju i izvođenju prednapetih konstrukcija u praksi podrazumijevaju besprijekorne organizacijske sposobnosti te pravovremenu isporuku projekata i materijala za izvođenje. Sva naša oprema redovito je održavana i baždarena radi osiguranja dosljedne i stalne kvalitete.

Povijest

Dioničko društvo za specijalne radove u graditeljstvu BBR Conex osnovano je 1996. godine. Glavni osnivač i većinski vlasnik bio je BBR Holding Ltd. iz Švicarske, a hrvatski suosnivač bio je Conex d.o.o. iz Zagreba. BBR Conex d.d. promijenio je ime u BBR Adria d.d. u rujnu 2008. godine, kada su BBR Holding Ltd. iz Švicarske i menadžment BBR Adria-e povećali svoj udio u BBR Adria sa 67% na 100% kupivši dionice od strane Conex-a d.o.o. BBR Adria član je BBR grupe koja je prisutna u više od 50 zemalja diljem svijeta. BBR sustav za prednapinjanje prisutan je već više od 40 godina u Hrvatskoj. Primjena BBR sustava započela je u tadašnjoj Jugoslaviji još 1967. godine kada je zagrebačko poduzeće Geotehnika otkupilo licenčna prava na BBR sustav. Od tada je više desetaka tisuća tona visokovrijedne žice i užadi utrošeno pri izgradnji mostova, vijadukata, nadvožnjaka, industrijskih pogona, spremnika, sportskih dvorana i drugih građevina.

Primjena

Način djelovanja BBR grupe, pri čemu BBR Adria pokriva područje Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, te ostalih zemalja bivše Jugoslavije, omogućava još bolju primjenu proizvoda i usluga iz BBR sustava u navedenom području.Osim toga, BBR Adria radi i na uvođenju novih proizvoda i usluga, u svrhu primjene kod prednapinjanja mostovskih konstrukcija, ovješenih mostova, poslovnih zgrada, industrijskih i sportskih hala, kao i pri izvođenju geotehničkih sidara.  Prednapinjanje u visokogradnji je novo područje u primjeni BBR Adria proizvoda i usluga. Počeci primjene prednapinjanja u izvedbi ravnih monolitnih stropnih ploča zabilježeni su u SAD i u Australiji još sredinom prošlog stoljeća. Do primjene ove tehnologije u Sloveniji došlo je tek u posljednjih nekoliko godina, a BBR Adria (bivši BBR Conex) je krajem 2004. god. uspješno okončao svoj prvi projekt prednapinjanja stropnih ploča na zgradi više-etažne garaže u sklopu aerodroma Brnik kraj Ljubljane.Godine 2006. i 2007., BBR Adria (bivši BBR Conex) dobitnik je zlatne medalje „Prva hrvatska kuna“ za najviše rezultate u poslovanju, te je bilo uvršteno u prvih 1% najboljih hrvatskih poduzeća.

BBR Adria

Želimir Bodiroga, CEO, naglašava: “BBR Adria je glavni čimbenik u uvođenju naknadno prednapetih ploča u državama bivše Jugoslavije te za sobom sada ima mnoge godine iskustva u svim segmentima građenja naknadno prednapetih ploča i ostalih elemenata konstrukcije. Projektima u koje smo uključeni donosimo znatne prednosti. Kao član međunarodne mreže BBR Network, imamo sredstva i sposobnost preuzeti značajne i kompleksne projekte. Nalazimo se na čelu najnovijih svjetskih tehnoloških i stručnih dostignuća. Naše reference najbolji su dokaz."