Nagrađivani mostovi

BBR-ove tehnike naknadnog prednapinjanja za mostove, kao i tehnike izgradnje, temelje se na dugogodišnjem iskustvu stvaranja elegantne, ali i praktične infrastrukture. Timovi BBR mreže širom svijeta izveli su brojne ambiciozne i nagrađivane projekte izgradnje mostova za svoje klijente.

Grudziadz Bridge (Poland) by BBR Network Member BBR Polska

Građevine s unutarnjim naknadnim prednapinjanjem

Primjena naknadnog prednapinjanja za mostove omogućava ispunjavanje vrlo zahtjevnih geometrijskih uvjeta, uključujući kompleksne krivulje, različita nadvišenja i značajne promjene razine. Sustavi unutarnjeg naknadnog prednapinjanja s direktnom vezom s betonom sastoje se od natega s 1 do 73 užeta - vidi BBR VT CONA CMI internal naknadno prednapinjanje unutar betonskog presjeka s direktnom vezom s betonom. U širokoj su primjeni prilikom izgradnje mostova (proizvedeni na gradilištu ili predgotovljeni). Prednosti su sljedeće:

  • Nategu je moguće lako „isplesti“ kako bi se u potpunosti slijedile specifikacije projektanta.
  • Iznimno dugačke višerasponske mostove moguće je graditi bez korištenja privremene prijelazne potpore.
  • Povećana nosivost.
  • Smanjene dubine struktura.
  • Natega koja je cijelosti u kontaktu s betonom ne može posve izgubiti napetost nakon nesreća.

CONA CMI internal tehnologija naknadnog prednapinjanja (PT) bez direktne veze s betonom - pri čemu su natege ispunjene masnoćom ili voskom - omogućuje ponovno napinjanje, nadzor i zamjenu natega ako je potrebno.

Produljenje životnog vijeka infrastrukture

Lavant bridge (Austria) by BBR Network Member KB Vorspann-Technik

BBR naknadno prednapinjanje koristi se i za ojačavanje postojećih mostova. Natege za vanjsko naknadno prednapinjanje, kao što su BBR VT CONA CME external za vanjsko naknadno prednapinjanje ili BBR VT CONA CMB band sustav s trakama, postavljaju se izvan presjeka i prebacuju sile na građevinu samo na točkama sidrenja i devijatorima. Nemaju direktnu vezu s građevinom. Tipične primjene su za prednapinjanje mostova, predgotovljenu segmentnu gradnju te radove na popravku i ojačavanju. Prednosti ove tehnologije su sljedeće:

  • Jednostavno provođenje nadzora, kontrole i održavanja.
  • Mogućnost ponovnog napinjanja, popuštanja sila napinjanja i zamjene vanjskih kablova.
  • Poboljšano postavljanje betona i ugradnja natega.

Ušteda troškova odabirom prave metode gradnje mosta

Seaford Railway Bridge (Australia) by BBR Network Member SRG Limited

Metoda gradnje mosta je važan čimbenik, a odabirom prave tehnike moguće je postići značajnu uštedu. Članovi BBR mreže širom svijeta nude ne samo pravu opremu za gradnju mostova, znanje i resurse, nego i odgovarajuću tehničku potporu od idejnog projekta do završne izvedbe. BBR mreža u osnovi primjenjuje pet najvažnijih tehnika, bilo da se radi o elementima izgrađenima na gradilištu ili predgotovljenim elementima:

  • Konzolna gradnja (obostrano prepuštanje)
  • Napredno razupiranje
  • Naguravanje
  • Podizanje teških tereta
  • Raspon po raspon

Nadalje, primjenjuje se širok raspon različitih ili prilagođenih metoda. Ovdje pročitajte više o našim građevinskim tehnikama i metodama.

Korištene tehnologije

CONA CMX

Strong and Versatile
Volume 1: System Applications
See our Downloads page