Svestranost za posebne primjene

BBR tehnologija uvijek iznova dokazuje svoju krajnju svestranost i snagu prilikom posebnih primjena - to su često jedinstveni projekti, koji zahtijevaju isto tako jedinstven inženjerski pristup. Bez obzira je li riječ o infrastrukturi, energiji, industriji, stadionima ili tornjevima koji su ostali ikone, posjedujemo tehnologiju i stručnost za isporuku inovativnih i izdržljivih rješenja.

2nd Coentunnel (Netherlands) by BBR Network Member Spanstaal BV

Elegantni i funkcionalni stadioni

Projektiranje i izgradnja stadiona ili arene zahtjeva i arhitektonsku eleganciju i najvišu funkcionalnu kvalitetu. BBR tehnologija i stručno znanje optimalno su primjereni realizaciji tih jedinstvenih, prilagodljivih i izdržljivih konstrukcija, te se nastavljaju primjenjivati prilikom stvaranja objekata za publiku širom svijeta.

Naknadno prednapinjanje omogućuje izgradnju maštovitih, a istovremeno praktičnih oblika, a njegova je upotreba osobito relevantna za projekte stadiona ili arena. Primjerice, za hrvatski projekt Arena Zagreb, BBR Adria je proizvela, prednapela i instalirala CONA CMI unutrašnje natege za 86 velikih zaobljenih betonskih lukova koji tvore glavno pročelje i daju potporu krovu i omotnici zgrade.

BBR mreža također pomaže pružiti maštovit i održiv pristup izgradnji stadiona i arena uz primjenu tehnika podizanja teških tereta. One pomažu prilikom rekonfiguracije objekata nakon izgradnje, primjerice Olimpijskog stadiona u Sydneyu i proširenja stadiona Bernabéu, doma nogometnog kluba Real Madrid. Na kraju smo ojačali grede kako bi se prilagodilo povećanom strukturnom opterećenju novog pomičnog krova iznad slavnog središnjeg terena kluba All England Lawn Tennis & Croquet Club u Wimbledonu.

Zagreb Arena (Croatia) by BBR Network Member BBR Adria

Tehnologija za tornjeve

Zadivljujući tornjevi, stvoreni tehnologijom i stručnošću BBR mreže, postali su zaštitni znak panorama gradova u kojima se nalaze. Izgradnja i izdržljivost tih znamenitih projekata temelji se na inovativnom pristupu i tehnološkoj izvrsnosti.

Primjena BBR tehnologije naknadnog prednapinjanja i kosih vješaljki omogućuje visoko individualiziran pristup projektiranju i izgradnji tornja - često se stvara prepoznatljiva konstrukcija koju bi bilo nemoguće izgraditi bez BBR tehnologije. Svaki je toranj jedinstven i nosi posebne izazove s obzirom na tipičnu lokaciju u gradskoj unutrašnjosti. Izvedba takvog tornja potječe od savršenog spoja lokalnog znanja i međunarodne vještine.

Sydney Tower (Australia) by BBR Network Member SSL

Korištene tehnologije

Saznajte više o našem sustavu CONA CMI internal, koji se najčešće koristi u ove svrhe.

Technology used

CONA CMX

Strong and Versatile
Volume 1: System Applications
See our Downloads page