• Strojarska Towers in Zagreb (Croatia)

  • go to BBR Network

    The BBR Network

  • Zagreb Arena (Croatia)

  • Punta Bazeni (Croatia)

  • Odra Viaduct in Zagreb (Croatia)

  • Mepas Mall in Mostar (Bosnia & Herzegovina)

  • Public Car Park in Varazdin (Croatia)

Međunarodna zračna luka Zagreb

U suradnji sa građevinskom firmom KAMGRAD d.o.o., BBR Adria d.o.o. upravo je završila svoje radove na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Prednapeti radovi izvodili su se na površini od 40.000 m2, dok je vrijednost cijelog projekta iznosila oko 240 mil €. Primjenom BBR tehnologije, osim kvalitete, postignuta je i značajana ušteda u vremenu izgradnje betonskog dijela konstrukcije.

Projekt Strojarska

U samom središtu Zagreba izgrađen je veliki stambeno poslovni kompleks u kojem je investitor VMD PROMET d.o.o. prepoznao prednosti BBR tehnologije. Radi se o 2 nebodera, Toranj A sa 13 katova i Toranj B sa 26 katova.U oba objekta ugrađeno je više od 130 tona visokovrijedne čelične užadi za prednapinjanje, a kao potvrda kvalitetne izvedbe radova Investitor i BBR Adria su nastavili poslovnu suradnju na još jednom projektu u Grahorovoj ulici u Zagrebu.

Obavijest

BBR Adria d.o.o. aplicirala je za bespovratna sredstva iz fondova EU - program Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II, te je uspješno prošla sve faze evaluacije projektne prijave i u svibnju 2021. godine dobila je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

Naziv projekta:

Istraživanje i razvoj metoda zaštite građevinske jame: prednapeti AB roštilj (soil press metoda), BBR Adria d.o.o.

 

Kratki opis projekta:

Projektom će se postići jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i razvoja prednepetog AB roštilja tzv. soil press metode. Povećat će se učinkovitost građevinskog sektora i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom naknadno prednapetog roštilja od AB greda za zaštitu građevinskih jama.

 

Citaj dalje