BBR HiEx CONA sustav sedla i užadi

BBR® HiEx CONA sustav sedla predstavlja najnovija i najmodernija sedla za ovješene i poluovješene mostove. BBR® HiEx CONA sustav sedla u potpunosti eliminira probleme vezane uz standardna frikcijska sedla i istovremeno dopušta postavljanje kompaktnog i tankog pilona. Tehničko rješenje proizlazi iz kombinacije CONA CMI internal sustava za prednapinjanje s BBR HiAm CONA sustavom kosih vješaljki od užadi.

Ispred svih

HIEx CONA sustav sedla potpuno eliminira probleme vezane uz standardna frikcijska sedla i istovremeno dopušta postavljanje kompaktnog i tankog pilona. Tehničko rješenje proizlazi iz kombinacije CONA CMI internal sustava za prednapinjanje s BBR HiAm CONA sustavom kosih vješaljki od užadi.

Postavljanje CONA CMI natege za naknadno prednapinjanje, kao zamjene za tradicionalno frikcijsko sedlo, stvara tlačnu okolinu i predstavlja točku za pričvršćivanje kose vješaljke na pilonu. Ta povezna točka se dobiva postavljanjem BBR HiEx CONA Sleeve-W, koji također ima dva pristupna prozora koji omogućuju pregled klinova, postavljanje uže po uže i zamjenu kablova.

Suprotno tradicionalnim frikcijskim sedlima – koji nastoje izjednačiti diferencijalne sile kabla s unutrašnjim materijalom sedla - BBR HiEx CONA sedlo je pasivna strukturna točka koja osigurava zaštitu od klizanja i potpun prijenos opterećenja između kose vješaljke i sedla.

Konfiguracije sedla

Sedlo BBR HiEx CONA Monotube Saddle je naša standardna konfiguracija sedla koja se sastoji od paralelno razmještenih pojedinačnih sustava vođenja koje okružuje smjesa za injektiranje visoke čvrstoće, pri čemu je sve to omotano zakrivljenom glatkom čeličnom cijevi. Užad obložena HDPE-om - koja su tvornički isporučena s punjenjem koje štiti od korozije - umeće se kroz sustave vođenja i povezuje se sa spojnim glavama koje su smještene na objema stranama pilona. Užad se može u potpunosti zamijeniti budući da sustav vođenja i HDPE koji se nalazi s vanjske strane užadi nisu povezani.

Alternativno se također može koristiti sedlo BBR HiEx CONA Bundle Saddle, koje se sastoji od svežnja gole užadi koje je postavljeno sa ili bez izravne veze na pilon, ukoliko je to na mjestu korištenja dopušteno.

HiAm CONA

Stay Cable System - Elegance and Strength

See our Downloads page

HiAm CONA stay CAD drawings



See our Downloads page

Prednosti sedla BBR HiEx CONA Saddle

  • Dokazana i ispitana tehnologija
  • 100% prijenos diferencijalne sile
  • Zamor se ne prenosi preko sedla
  • Najviša moguća zaštita od korozije
  • Strukturalno definiran sustav
  • Pojedinačno postavljanje kablova
  • Pojedinačna zamjena kablova
  • Postavljanje uže po uže
  • Zamjena jednog po jednog užeta